Skogstemplet- plats för eftertanke och högtid
Skogstemplet

Datum

Ingång till skogstempletAsa Skogstempel

Skogstemplet ligger några kilometer söder om Asa. Höga tallar och granar växer i området och de bildar väggarna i skogskatedralen. Många av träden här har funnits sedan 1800-talet.  Kors och kyrkklocka sitter på levande trädstammar, predikstol och bänkar är tillverkade av trä från platsen. Här finns myrstigar, gammal kolbotten, höga träd och mjuka mossor. Vill du läsa om platsens historia och biskop Jan-Arvid Hellströms invigning 1994 finns det informationsskyltar uppsatta om både det och mycket annat. För den som vill boka platsen för en privat högtid finns det möjligheter. Både bröllop, dop och gudstjänster har firats här. Kanske det kan vara en möjlighet att fira högtid tillsammans även detta märkliga år 2020 och i framtiden för alla som uppskattar den vackra skogen och skönt friluftsliv.

Asa-slingan

Några hundra meter ifrån Asa skogstempel börjar Asa-slingan som startar vid en kolarkoja och kolbotten och guidar dej genom skogen med information om historia och natur. Slingan är bara knappt en kilometer lång och lätt att gå. Informationsskyltarna som sitter tätt ger god information och kunskap om platsen.

Hur kommer man hit?

Hit kan du vandra från Asa Vandrarhem längsmed Asasjöns östra strand på Sigfridsleden och sedan svänga vänster när du kommer fram till Långanäsets rastplats. Tag vänster på grusvägen och gå ett litet stycke så är du strax framme. Det går också bra att köra bilvägen mot Tolg, en slingrande vacker grusväg med många kurvor. När du kört ett par kilometer söderut från Asa syns skylten med texten Skogstemplet och då är du på rätt plats. Sväng höger vid skylten och parkera bilen vid den lilla parkeringsplatsen. Därifrån behöver du bara gå 75 meter in i skogen för att komma fram till själva skogstemplet.

Platsen är ett av alla de sköna utflyktsmål som finns på nära håll hos oss på Asa Vandrarhem. Välkommen med din bokning för en övernattning eller fler!

Pelarsalen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

More
articles

Sök lediga rum på asa Vandrarhem